onsdag 31 december 2014

Kigali

Alla väskor kom fram med planet! Efter mycket snurrande med byte av både flight och rutt i Addis  Ababa (Abbeba) så kändes det inte alls säkert att väskorna skulle hängt med i den karusellen.

Det var ganska skönt att komma till en stad som jag kände mig lite bekant med. Hotellet med pool var sig likt. Pool är för övrigt väldigt exklusivt i Rwanda. T.ex så lär det vara vanligt att ta bröllopskort framför poolen.
Man hittar många minnesmärken över folkmordet i stan



Stora delar av centrala Kigali ser ut att vara rätt nybyggda.

Friterade fiskar med sallad

Jag tog ledigt från dagens viktiga utflykter till minnesplats och museum för folkmordet 1994. Det känns helt enkelt för tungt att uppleva det en gång till. Jag promenerade mest omkring i stan, träffade bussgänget på Hotel Milles De Collins där det åts lunch. Eftersom stan är väldigt kuperad så blev det moppetaxi ett par gånger också. Snabbt och effektivt men lite obehagligt kändes det att åka igenom de värsta avgasmolnen.

Kvällen avslutades med grillad kyckling vid poolen och en taxiresa för att preparera ett par portaler för #Ingress. Innan avfärden på morgonen så kom @Simbelmyne och hämtade Kenya-nycklarna för slutförvaret av fälten till Nairobi och Mombasa. Fem minuters marginal, men det räcker ju.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar